גיא סימון הוא עובד סוציאלי ופסיכותרפיסט שחוקר אינטגרציה פסיכדלית בטיפול. לאחר שהתעשת ממראות הטבח במסיבת הטבע ברעים, הוא התגייס לחמ"ל של מומחי בריאות נפש והקים את עמותת לב פתוח כדי לסייע לשורדים להימנע מפוסט טראומה: "אחד מהדברים היפים במסיבות האלה זה שאתה יכול להרגיש חלק, וזה נשבר”
"זה מעבר לטיפול פסיכולוגי"
סימון הצטרף לשבעה מטפלים – פרופ' רועי סלומון מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, הפסיכולוגיות רעות פלונסקר וטל זגורסקי, הפסיכותרפיסטים ניר תדמור, יגאל טרטקטבסקי וקארינה דסאי שהיא גם מטפלת רגשית, ויאיר גרינבאום שהוא מומחה לחילוץ מתמודדי נפש. זו התארגנות אזרחית פרטית שהחלה כחמ"ל של מומחי בריאות נפש, חוקרים באקדמיה ואנשי מרחבים בטוחים אשר תומכים נפשית במשתמשי פסיכדליה במסיבות טבע. כבר מאותה שבת הם עסוקים בחיבורים בין מטפלים לשורדים מהמסיבות.
"אנחנו לא הסיפור פה", הוא מצטנע, "הסיפור הוא 450 שהצטרפו אלינו שהתנדבו לתת מענה טיפולי מהיום הראשון. בהתחלה גייסנו 100 איש, ותוך ימים בודדים כבר היינו 450 מטפלים שפגשו את הפונים שהגיעו מהמסיבות. 450 איש ממקצועות הפסיכיאטריה, הפסיכולוגיה, העבודה הסוציאלית והטיפול באמנות, וכולם נתנו מענה טיפולי התנדבותי – שלוש פגישות בחינם, חלקם אפילו נתנו יותר – והצלחנו להגיע ל־2,000 שורדים and still counting".
מה פגשתם כשהראשונים התחילו להגיע?
"פגשנו זוועות. פגשנו אנשים שנלחמו על החיים שלהם, שניסו להציל את עצמם ואת החברים שלהם. כמובן שדיברנו רק עם האנשים ששרדו, אבל הסיפורים הזוועתיים ביותר הם של האנשים שנפגעו שם – שנאנסו ונרצחו. פגשנו אנשים שניסו לנוס על נפשם, חלקם נחשפו למאורעות טראומתיים. שמענו סיפורים קשים מאוד מכולם".
מתוך כל בו חיפה והקריות - המטרה: להחזיר את שורדי המסיבה למעגל החיים. לב בטוח
Comments